onsdag 10 februari 2016

Utvärdering och resultat - laboration

Resultat


Potatis:

Stärkelse: Nej

Druvsocker: Ja

Protein: Nej

Knäckebröd: (istället för morot)

Stärkelse: Ja

Druvsocker: Nej

Protein: Nej

Fisk:

Protein: Ja

Stärkelse: Ja

Druvsocker: Nej

Utvärdering


Eftersom det inte fanns morot var jag tvungen att ändra det till knäckebröd i stället, så det blev ju skillnad då i förhållande till hypotesen. Och på den sista lektionen då vi gjorde proverna, fanns det ingen örtsås, så jag kunde inte ta prov på den heller. 
Jag var säker på att potatisen skulle innehålla stärkelse eftersom det är en kolhydrat, men då jag gjorde provet var resultatet negativt. Jag blev fundersam och sökte upp på internet vad det kunde bero på och där hittade jag svaret. Om man skulle ta prov på potatisen, skulle man inte ha kallt vatten när man skulle ta reda på om den innehöll stärkelse för att kolhydraten tas bort. Så om jag skulle ha tagit varmt vatten hade provsvaret varit positivt. 
Fisken innehöll det jag trodde. Protein finns i kött och fisk är ett animaliskt livsmedel. 
Det blev några ändringar, men det gick bra ändå.

Om jag hade haft chansen att förbättra min undersökning hade jag gjort om proven flera gånger för att få ett säkrare svar. Och sen, som sagt, hade jag haft varmt vatten när jag kollade om potatisen innehöll stärkelse för då hade resultatet kanske varit annorlunda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar